20április2018

Minimálbér

Minimálbér összege 2013

Minimálbér 2013: ennyivel emelkedik a minimálbér összege 2013-tól


Minimálbér 2013: ennyivel emelkedik a minimálbér összege 2013. január 1-től. A kormány folyamatos tárgyalásokat folytat a munkaadókkal és az érintett szakszervezetekkel a 2013-as minimálbér és a garantált bérminimum összegének meghatározásához. A munkáltatók az infláció mértékével megegyező, azaz 4 százalékos minimálbér emelést javasolnak 2013-tól, így a minimálbér összege 97 ezer forintra, míg a garantált bérminimum összege 112 ezer forintra nőne.


Tipp: A minimálbér összege 2013-tól 98 ezer forint, a szakmunkás bérminimum 114 ezer forint lesz

Minimálbér összege 2013

A kormány kedden benyújtja az Országgyűlésnek a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi programot az adótörvényeket módosító javaslat keretében - jelentette be Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára kedden, a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülését követő tájékoztatón.

A munkahelyvédelmi csomag benyújtását követően megkezdődik a program részleteinek egyeztetése az érdekképviseletekkel, s az egyeztetések után ősszel, feltehetően szeptemberben fogadhatja el a módosított törvényeket a parlament - mondta Balog Ádám. Jelezte, hogy a csomag forrásait mindenképen megteremti a kormány.

A munkahelyvédelmi program keretében egyeztetni kell a jövő évi minimálbérekről és bérminimumról, a bérkompenzációról, valamint a járulékcsökkentő csomagról - hangsúlyozta Dávid Ferenc. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára elmondta: a munkaadók a jövő évi várható infláció mértékéig, 4,2 százalékig látják elfogadhatónak a bruttó minimálbér, illetve a szakmunkás bérminimum emelését. Amennyiben ettől eltérő megállapodás születik, akkor a járulékcsökkentő csomag hatástalan maradhat - tette hozzá. (MTI)

2012. január 1-től a minimálbér összege bruttó 93 ezer forint, a garantált bérminimum (vagyis a diplomás minimálbér) összege pedig bruttó 108 ezer forint.

A MINIMÁLBÉR.COM weboldal figyelemmel követi a kormány egyeztetéseit és lépéseit, így a 2013-as minimálbér adatokat azonnal közzétesszük minimálbér információs portálunkon, amint azok nyilvánosságra kerülnek.

GARANTÁLT BÉRMINIMUM 2013


Aktuális hír, tipp: A minimálbér összege 2013-tól 98 ezer forint, a szakmunkás bérminimum 114 ezer forint leszFriss hírek