25február2018

Minimálbér

Minimálbér összege 2013

25 év alatti munkavállalók járulékkedvezménye 2013-tól: 2 évig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni


25 év alatti munkavállalók járulékkedvezménye 2013-tól: 2 évig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a pályakezdő munkavállalók után 2013. január 1-től. A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága - a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) javaslatára - módosító indítványt nyújt be annak érdekében, hogy a legfeljebb 180 nap munkaviszonnyal rendelkező 25 év alatti pályakezdőknél a munkáltatóknak két évig ne kelljen szociális hozzájárulási adót fizetni, legfeljebb 100 ezer forint bruttó bér esetén.

Balog Ádám, az NGM adóügyekért felelős helyettes államtitkára a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó módosító indítványt ismertetve a bizottság csütörtöki ülésén elmondta, hogy a kedvezmény az 55 év felettiek esetén a szociális hozzájárulási adó felére vonatkozik.

A helyettes államtitkár beszélt a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló módosító javaslatokról, amelyek között szerepel, hogy az a vállalkozás kiesik a tételes adó hatálya alól, amelynek adótartozása meghaladja a 100 ezer forintot.

Annak a vállalkozásnak nem kell megfizetnie a havi tételes adót, amelynek tagja legalább 30 napig nem keresőképes - közölte Balog Ádám.

A járulékkedvezményről itt olvashat részletesebben:

2013-tól nem kell járulékot fizetni két évig a 25 év alatti munkavállalók esetén

Járulékkedvezmény 2013: a 25 év alatti munkavállalók járulékkedvezményének mértéke 2013
Newer news items:
Older news items:

Friss hírek